Pasca cu biscuiti si mascarpone - Retete Culinare

Pasca cu biscuiti si mascarpone


Pentru blat iti trebuie:
  • 100 g unt
  • 400 g biscuiti de ovaz fara crema
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g crema de branza
  • 500 g crema mascarpone
  • 175 g zahar
  • 4 oua
  • 50 g faina
  • 50 g gris
  • 2 ligurite zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 150 g stafide inmuiate in rom
Pentru glazura iti trebuie:
  • 400 g ciocolata alba sau neagra de menaj.
Pregatesti blatul asa:
  1. Doua treimi din biscuiti ii sfarami pentru a obtine un pesmet fin.
  2. Untul topit il amesteci cu acest pesmet pana obtii o pasta omogena.
  3. Ungi cu unt o tava mai mare de chec, dupa care o tapetezi cu un strat din amestecul de unt si pesmet, strat care trebuie sa fie egal peste tot.
  4. Dai tava la frigider.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Pui intr-un castron crema de branza si zaharul, amestecand pana ce acesta se dizolva, apoi adaugi pe rand ouale batute putin.
  2. Compozitia o amesteci bine dupa fiecare ou.
  3. In continuare pui crema mascarpone, faina, grisul, zaharul vanilat, stafidele inmuiate in rom, sucul si coaja de lamaie.
  4. Compozitia omogenizata o torni in tava scoasa din frigider in felul urmator: torni peste foaia de biscuiti putina compozitie, asezi un strat de biscuiti din cei ramasi de la blat, peste biscuiti torni iar compozitie, apoi iar biscuiti.
  5. Pasca o coci la foc potrivit.
  6. Dupa ce s-a copt, o lasi in cuptor inca o ora, cu usa cuptorului deschisa.
  7. Prajitura o scoti din cuptor si o rastorni pe un platou.
  8. Decorezi cu ciocolata alba sau neagra si o tai felii numai dupa ce ciocolata s-a intarit.
  9. Pofta buna!
Pasca cu biscuiti si mascarpone

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pasca cu biscuiti si mascarpone "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pasca cu biscuiti si mascarpone - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.