Cozonac aromat cu nuca - Retete Culinare

Cozonac aromat cu nuca


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 1 pachet de unt
  • 50 ml ulei
  • 1 cana zahar
  • 50 g drojdie
  • coaja de la 1 lamaie si de la 1 portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • sare
  • 1 cana cu lapte
  • 300 g nuca macinata
  • 5 linguri zahar pudra
  • zahar vanilat.
Pregatesti asa:
  1. Drojdia o inmoi cu putin lapte caldut si cu 1 lingura cu zahar si o lasi la dospit 15-20 de minute.
  2. Ouale trebuie sa le bati bine cu sare, zahar si arome pana isi dubleaza volumul.
  3. Torni peste faina drojdia, ouale si laptele, incorporezi totul bine, iar daca mai trebuie lapte, mai pui.
  4. Incepi sa-l framanti turnand cate putina grasime incalzita pana se termina si aluatul nu se mai lipeste de palme.
  5. Acoperi vasul si-l lasi la loc cald si ferit de curent, cam 2 ore.
  6. In acest timp, pregatesti umplutura, amestecand intr-un bol nuca, zaharul si esenta de vanilie si ungi tavile.
  7. Daca a crescut aluatul, rupi doua bucati, le aplatizezi cu palmele pe masa unsa, pui nuca si rulezi.
  8. La fel procedezi si cu a doua foaie.
  9. Le impletesti si le pui in tava.
  10. Lasi cozonacii sa creasca si in tavi, apoi ii ungi cu galbenus, deasupra pui seminte de mac sau de in si dai tavile la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac aromat cu nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii  Cozonac aromat cu nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.