Cozonac delicios cu aroma de lamaie - Retete Culinare

Cozonac delicios cu aroma de lamaie


Iti trebuie:
  • 6 oua
  • 600 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 2 kg faina
  • 75 g drojdie
  • 2 lingurite sare
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • cacao
  • rahat
  • nuci tocate
  • 1/2 ulei.
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina de doua ori pentru a fi mai afanata.
  2. Incalzesti jumatate din cantitatea de lapte si il torni peste faina pentru a o opari.
  3. Pana se raceste, pui drojdia intr-o farfurie, peste ea pui putin zahar si lasi sa se inmoaie, dupa care o adaugi la faina, amesteci bine si lasi putin  la crescut.
  4. Intre timp, separi galbenusurile de albusuri.
  5. Albusurile le bati spuma cu zaharul, mirodeniile, sarea si coaja rasa de lamaie, iar galbenusurile le amesteci cu putin ulei.
  6. Adaugi galbenusurile peste albusuri.
  7. Compozitia astfel obtinuta, o torni peste faina si maia, incorporezi toalei faina si adaugi lapte cat este necesar.
  8. Framanti aluatul, adaugi uleiul putin cate putin si continui framantarea inca 30 de minute.
  9. Scoti un sfert din compozitie, o amesteci cu cacao pana ajungi la culoarea dorita, adaugand si putin ulei.
  10. Lasi la crescut cat este necesar.
  11. Dupa ce a crescut, imparti aluatul alb si cel cu cacao in patru parti fiecare.
  12. Iei fiecare parte alba, o intinzi, iar peste, adaugi cealalta parte cu cacao, pui rahat, nuci, stafide si rulezi formand cozonacii pe care ii asezi in  forme.
  13. Ii lasi la crescut, apoi ii ungi cu ou si presari zahar pe deasupra.
  14. Bagi cozonacii la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute, pana prind o culoare frumoasa.
  15. Pofta buna!
Cozonac delicios cu aroma de lamaie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac delicios cu aroma de lamaie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac delicios cu aroma de lamaie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.