Miel cu legume la cuptor - Retete Culinare

Miel cu legume la cuptor


Iti trebuie:
  • 1 pulpa de miel
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • curry
  • putin sofran
  • frunze de patrunjel
  • busuioc.
Pregatesti asa:
  1. Pulpa de miel bine spalata, o stergi cu un prosop de bucatarie si o pui intr-o cratita mai mare in care ai incalzit uleiul de masline.
  2. Intorci pulpa pe toate partile sa se caleasca bine, apoi o scoti pe un platou si o lasi deoparte pana ce calesti legumele.
  3. In grasimea ramasa de la calirea mielului, pui legumele in ordinea urmatoare: ceapa tocata marunt, vinetele tocate cuburi (care mai inainte au fost puse intr-un castron cu apa rece si sare sa-si lase amarala si apoi stoarse bine), apoi dovlecelul taiat cuburi, ardeiul la fel, rosiile decojite si  taiate cubulete.
  4. Daca este nevoie, mai adaugi ulei, condimentezi cu sare, piper, boia, curry si putin sofran pentru a da culoare frumoasa mancarii si gust bun.
  5. Amesteci bine legumele, adaugi si putina apa, acoperi vasul si lasi sa fiarba la foc domol cu pulpa de miel pusa deasupra.
  6. Verifici si, din cand in cand, scuturi cratita sa nu se prinda legumele.
  7. Cand sunt toate gata, iei vasul de pe foc, scoti pulpa si o pui in mijlocul platoului, iar de jur-imprejur pui legumele, presari totul cu patrunjel verde tocat si cu frunze de busuioc.
  8. Poti servi cu garnitura la alegere si salata verde.
  9. Pofta buna!
Miel cu legume la cuptor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Miel cu legume la cuptor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Miel cu legume la cuptor - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.