Pasca aromata cu branza de vaci - Retete Culinare

Pasca aromata cu branza de vaci


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 275 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • 2 pliculete de zahar vanilat.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 kg branza dulce
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de pesmet.
Pregatesti aluatul asa:
  1. Intr-un castron mare, cerni faina pentru a fi mai aerisita, astfel dospeste repede si bine.
  2. Incalzesti laptele in care dizolvi zaharul si zaharul vanilat.
  3. Topesti untul separat.
  4. In mijlocul fainii faci o scobitura in care pregatesti maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat mai devreme,
  5. care trebuie sa fie caldut nu fierbinte.
  6. Presari apoi peste maia o mana de faina.
  7. O lasi la loc cald cam 10-15 minute sa creasca, pana se „crapa faina".
  8. Intre timp, iei galbenusurile si le freci cu sare, coaja de lamaie sau portocala.
  9. Albusurile le dai deoparte.
  10. Le poti congela si folosi la alte prajituri.
  11. Adaugi la maia, restul de lapte caldut si galbenusurile, amestecand cu mana si framantand usor.
  12. Adaugi treptat putin cate putin unt topit, care trebuie sa fie caldut.
  13. Lasi aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, intr-un loc cald, ferit de curenti.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Amesteci branza cu ouale, zaharul (inclusiv cel pudra), coaja de lamaie, esente si un praf de sare.
  2. Omogenizezi bine si lasi compozitia deoparte.
  3. Inainte de a pune stafide, le lasi cateva minute in esenta de rom si apoi le adaugi.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, iei o bucata si modelezi baza pascutei (grosimea ideala ar fi de 1 cm), pe care o pui intr-o tava rotunda, tapetata cu
  5.  hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  6. Din restul de aluat pregatesti impletitura de pe marginea pascutei.
  7. Faci margine de jur-imprejur, impletita in trei si o cruciulita impletita tot in trei pe mijloc.
  8. Modelezi trei suluri lungi de grosime egala si le impletesti in trei, apoi pui aceasta impletitura pe marginea aluatului din tava rotunda.
  9. Impreunezi capetele impletiturii si le ascunzi cat mai frumos in interiorul tavii.
  10. Daca iti ramane aluat, poti modela si o cruce mica pe care o pui in mijlocul compozitiei de branza.
  11. Preincalzesti cuptorul.
  12. Introduci tava cu aluatul pentru aproximativ 10 minute sau cat sa prinda o crusta.
  13. Faci acest lucru pentru a nu ramane crud aluatul atunci cand vei pune branza.
  14. Dupa ce scoti tava, presari peste aluat pesmetul (in interiorul pascutei) si torni compozitia de branza.
  15. In mijloc, pui impletitura in forma de cruce.
  16. Ungi aluatul impletit de pe margine si cruciulita din mijloc cu un galbenus de ou diluat cu 1 lingura de lapte si dai pasca la cuptor.
  17. Introduci tava la cuptor si coci pana devine rumena.
  18. Scoti pasca din cuptor si o lasi sa se raceasca, apoi poti sa o tai.
  19. Pofta buna!
Pasca aromata cu branza de vaci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pasca aromata cu branza de vaci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pasca aromata cu branza de vaci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.