Prajitura cu crema de cafea - Retete Culinare

Prajitura cu crema de cafea


Pentru foaie iti trebuie:
  • 200 g faina
  • 120 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura smantana
  • 8 linguri gem (caise)
Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
Pentru crema iti trebuie:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml cafea (preparata)
  • 300 g unt.
Pregatesti foaia asa:
  1. Amesteci toate ingredientele si formezi coca, pe care o dai pentru jumatate de ora la frigider, apoi o intinzi in tava cu ajutorul unui pahar rotund.
  2. Ungi foaia cu gem de caise.
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati spuma tare albusurile, apoi adaugi zaharul, omogenizezi si apoi adaugi galbenusurile, iar in final, nuca macinata.
  2. Acest amestec il torni peste foaia din tava.
  3. Dai la cuptorul preincalzit pentru 45-60 de minute, verificand daca e copt.
Pregatesti crema asa:
  1. Intr-o tigaie de teflon (mai inalta) amesteci ouale cu zaharul si cafeaua racita.
  2. Adaugi cacaua, pui tigaia pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa (ca mierea).
  3. Lasi crema la racit si apoi incorporezi treptat, untul (la temperatura camerei) din care scoti apa.
  4. Dupa ce s-a racit blatul il ungi cu aceasta crema si presari nuca macinata din belsug.
  5. Pofta buna!
Prajitura cu crema de cafea

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de cafea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.