Chec cu fructe si cacao - Retete Culinare

Chec cu fructe si cacao


Iti trebuie:
  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar tos
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/2 cana ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 150 g fructe
  • 1 lingura ulei pentru tava
  • hartie de copt.
Pregatesti asa:
  1. Daca folosesti fructe proaspete, le speli, le cureti si le presari cu putin zahar.
  2. Daca ai fructe uscate sau confiate, le tai cubulete si le dai prin faina pentru a nu cadea la fundul tavii.
  3. Separi albusurile de galbenusuri.
  4. Bati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul, zaharul vanilat, continuand sa bati mereu pentru a dizolva zaharul complet.
  5. Adaugi galbenusurile unul cate unul si bati usor cu telul, apoi adaugi uleiul, turnand cate putin.
  6. Amesteci bine totul pana la omogenizare.
  7. Adaugi faina (cernuta de 3 ori inainte), pe care o incorporezi treptat, amestecand de jos in sus.
  8. Colorezi cu pudra de cacao doar 1/3 din compozitie.
  9. Torni compozitia alba in cele trei forme de chec unse si tapetate cu hartie de copt.
  10. Torni apoi si compozitia maro deasupra.
  11. Cu ajutorul unei furculite, amesteci compozitia maro cu cea alba, formand cercuri largi verticale.
  12. Presari fructele bine scurse pe chec sau cele uscate si confiate.
  13. Dai tavile la cuptorul deja incins, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute, pana ce checul se rumeneste frumos.
  14. Dupa ce s-a copt, lasi sa se raceasca bine, apoi scoti checurile din forme.
  15. Pofta buna!
Chec cu fructe si cacao

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chec cu fructe si cacao "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chec cu fructe si cacao - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.