Pastravi cu sos de rodie si sofran - Retete Culinare

Pastravi cu sos de rodie si sofran


Iti trebuie:
  • 3 pastravi
  • 1 rodie
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • coriandru
  • busuioc
  • lamaie
Pentru sosul de sofran iti trebuie:
  • supa de carne
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de smantana
  • 1 ceasca suc de rodie amestecat cu vin alb
  • sofran
Pentru sosul de rodie iti trebuie:
  • seminte de rodie
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • verdeturi de provence
  • coriandru
  • ulei de masline
Pregatesti asa:
  1. Speli foarte bine pestele curatat, apoi il scurgi sau il stergi si faci cateva incizii pe fiecare parte.
  2. Ungi o folie de staniol cu putin ulei de masline si asezi pestele pe mijloc.
  3. Este foarte important sa ungi folia, pentru ca astfel nu se va lipi pestele de ea.
  4. Sarezi si piperezi dupa gust, atat pe interior, cat si pe exterior.
  5. Apoi umpli burta pestelui cu o felie groasa de lamaie, cateva frunze de patrunjel si boabe de coriandru.
  6. Stropesti pestele cu suc proaspat de rodie amestecat cu vin alb.
  7. Impachetezi pastravul, adunand marginile foliei de staniol deasupra pestelui.
  8. Lasi la frigider timp de 2 ore, dupa care coci la 180 de grade , aproximativ 30 de minute.
Pregatesti sosul de sofran asa:
  1. Dizolvi o lingura de faina in smantana si o adaugi peste supa de carne.
  2. Amesteci continuu, la foc mic, pana se ingroasa putin.
  3. Adaugi in acest sos sucul de rodie amestecat cu vin alb si amesteci pana se incorporeaza bine.
  4. Adaugi un varf de lingurita de sofran.
  5. Amesteci sofranul pana cand sosul devine galben.
Pregatesti sosul de rodie asa:
  1. Calesti ceapa tocata fin in foarte putin ulei de masline.
  2. Adaugi si usturoiul tocat fin.
  3. Apoi adaugi putina apa calda si un pic de suc de rodie.
  4. Presari putina sare si piper.
  5. Fierbi amestecul pana cand scade si ajunge usor siropos.
  6. Opresti focul, adaugi verdeturile de provence, coriandrul si semintele de rodie.
  7. Pofta buna!
Pastravi cu sos de rodie si sofran

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pastravi cu sos de rodie si sofran "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pastravi cu sos de rodie si sofran - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.