Prajitura cu budinca de vanilie si mac - Retete Culinare

Prajitura cu budinca de vanilie si mac


Pentru aluat iti trebuie:
  • 700 g faina
  • 100 g margarina
  • 300 g zahar
  • 1 ou
  • 1 pachet praf de copt
  • 100 ml lapte
  • hartie pentru copt
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g mac macinat
  • 200 g faina
  • 100 g margarina cub
  • 250 g zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 1 mar ras pe razatoare
  • 1/2 pachet praf de copt
  • folie de aluminiu
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 l lapte
  • 3 pachete budinca de vanilie
  • 200 g margarina cub
  • 250 g zahar
  • 2 linguri de zahar pudra
Pregatesti aluatul asa:
  1. Amesteci faina, margarina, zaharul, oul si praful de copt, adaugand lapte cat sa obtii un aluat care sa poata fi intins.
  2. Aluatul obtinut il imparti in 6 bucati.
  3. Din 2 parti coci 2 foi de marimea tavii, pe dosul acesteia.
  4. Celelalte 4 parti le intinzi si pe ele una cate una si le umpli cu compozitia de mai jos.
  5. Coci cele 4 rulade in interiorul tavii care a fost tapetata cu hartie de copt, unsa cu margarina.
Pentru umplutura pentru rulade pregatesti asa:
  1. Macul, faina, margarina, zaharul, 1/2 pachet praf de copt, le amesteci cu 200 ml lapte, adaugi coaja de lamaie si marul razuit.
  2. Amesteci bine, sa se omogenizeze, si umpli cele 4 foi, le rulezi si le asezi intr-o tava in care ai pus fie folie de aluminiu unsa cu margarina,  fie o tapetezi cu hartie pentru copt.
  3. Dai tava la cuptor, sa se coaca ruladele.
  4. Acestea se vor uni intre ele in timpul coacerii.
  5. Cand le vei scoate din cuptor, nu se vor dezlipi, ci vor ramane lipite.
Pregatesti crema dintre foi asa:
  1. Amesteci budinca cu zaharul si pui treptat laptele rece, apoi pui la fiert amestecul pana se ingroasa.
  2. Cand e gata, lasi budinca la racit, intre timp, freci 250 g margarina cu 2 linguri de zahar pudra.
  3. Cand budinca s-a racit, adaugi margarina frecata si amesteci bine.
Asamblezi prajitura asa:
  1. Pui pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii, o ungi cu 1/2 din crema de budinca si asezi peste ea cele 4 rulade coapte, fara sa le desparti.
  2. Pui peste cele 4 rulouri restul de crema si acoperi cu cealalta foaie.
  3. Deasupra foii, pui ciocolata alba de menaj topita si presari ciocolata alba razuita sau folosesti o glazura in doua culori.
  4. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu budinca de vanilie si mac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu budinca de vanilie si mac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.