Tort cu ciocolata fondanta - Retete Culinare

Tort cu ciocolata fondanta


Iti trebuie:
  • 200 g ciocolata fondanta de buna calitate
  • 300 g unt gras
  • 6 oua
  • 500 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 - 220 g faina
Pentru glazura iti trebuie:
  • 250 g ciocolata fondanta de buna calitate
  • 120 g unt gras
  • 4-5 linguri frisca (smantana dulce pentru frisca)
Pregatesti asa:
  1. Iei ciocolata si untul pentru blat si le pui intr-un vas ce poate fi pus pe abur.
  2. Lasi sa se topeasca untul si ciocolata si le amesteci sa se incorporeze bine, pana obtii o compozitie foarte omogena.
  3. Lasi apoi crema formata sa se raceasca bine si incorporezi treptat ouale, faina cernuta, zaharul si zaharul vanilat.
  4. Incorporezi bine toate ingredientele, amestecand foarte bine si energic.
  5. Incingi cuptorul la 150 de grade (sau la foc potrivit pentru un cuptor fara gradatie).
  6. Iei o forma incapatoare de tort si o ungi cu unt.
  7. Torni compozitia in forma, o nivelezi foarte bine si o dai la cuptor pentru 30 de minute.
  8. Dupa expirarea timpului, nu scoti tava, ci mai lasi tortul inca 5 minute in cuptor.
  9. Intre timp, pregatesti glazura: tot pe baie de abur, topesti ciocolata cu untul, stingi focul apoi si adaugi smantana dulce.
  10. Amesteci bine compozitia si dupa ce ai scos blatul de tort, il lasi la racit si apoi torni glazura.
  11. Pofta buna!
Tort cu ciocolata fondanta

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu ciocolata fondanta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


7 Raspunsuri la "Tort cu ciocolata fondanta" Tort cu ciocolata fondanta - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
maria andreea Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
10

 
maria andreea Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 
maria andreea Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
imi place aceasta retetea

 
maria andreea Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
imi place aceasta retetea

 
tina Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de TorturiRetete de Torturi Fara nota
imi plc

 
marko Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
bunnnnnnnn!

 
marko Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
super!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.