Placinta cu spanac si crema de branza - Retete Culinare

Placinta cu spanac si crema de branza


Pentru placinta iti trebuie:
  • 300 g foi de aluat congelate cu unt
  • 700 g spanac
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 500 g crema de branza
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 100 g cascaval ras
  • 6 oua
  • sare
  • piper macinat
Pregatesti asa:
  1. Lasi aluatul congelat la temperatura camerei, sa se dezghete.
  2. Intre timp, cureti spanacul, il speli, il usuci cu un prosop de bucatarie si il toci marunt.
  3. Cureti ceapa verde, o speli si o toci.
  4. Amesteci bine crema de branza cu smantana.
  5. Adaugi ceapa verde si 80 g de cascaval si condimentezi cu sare si piper.
  6. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade C.
  7. Clatesti cu apa rece o forma de tort, dar nu o stergi.
  8. Ca sa nu se prinda de forma, poti pune hartie de copt.
  9. Intinzi aproximativ 2/3 din foi pe un tocator sub forma rotunda, astfel incat sa acopere fundul formei de tort si sa ramana si o margine.
  10. Restul de aluat il intinzi pentru a forma un „capac".
  11. Intinzi amestecul de spanac peste aluat si, cu o lingura, faci 6 adancituri in acesta.
  12. Spargi ouale unul cate unul si le pui in adanciturile formate.
  13. Presari restul de cascaval, asezi „capacul" si il apesi usor cu degetele pe margini.
  14. Faci apoi o gaura in centrul capacului.
  15. Dai tava la cuptor si coci circa 45 de minute.
  16. Pofta buna!
Placinta cu spanac si crema de branza

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu spanac si crema de branza "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu spanac si crema de branza - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.