Rulada cu mac - Retete Culinare

Rulada cu mac


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 100 g unt
  • 100 g margarina topita
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 450 ml lapte
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 100 g zahar
  • 200 g mac macinat
  • 1 esenta rom
Pregatesti asa:
  1. Pui drojdia in 50 ml lapte caldut.
  2. Pui 50 g de zahar in 150 ml lapte si lasi la fiert, la foc mic.
  3. Adaugi poi macul si 50 g unt.
  4. Lasi sa fiarba circa 5 minute, amestecand sa nu se lipeasca.
  5. Adaugi eenta de rom si lasi la racit.
  6. Pui faina intr-un castron si faci o gropita in mijloc.
  7. Torni in gropita maiaua de drojdie, 250 ml lapte si sarea.
  8. Framanti un aluat consistent, adaugand treptat restul de unt si de margarina topite si racite.
  9. Cand aluatul nu se mai lipeste, acoperi si lasi la crescut timp de 1/2 ora.
  10. Tapetezi o tava cu hartie de copt.
  11. Imparti aluatul in 4 parti, intinzi foi dreptunghiulare, peste care pui un strat de umplutura de mac.
  12. Rulezi foile si le asezi in tava, una langa alta.
  13. Apoi le ungi cu ou batut.
  14. Introduci tava in cuptorul incins, la foc potrivit, circa 30-45 minute, pana capata o culoare frumoasa, aramie.
  15. Pofta buna!
Rulada cu mac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rulada cu mac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rulada cu mac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.