Chec cu gem - Retete Culinare

Chec cu gem


Iti trebuie:
  • 150 g gem
  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar tos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 lamaie
  • sare.
Pregatesti asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile le bati spuma cu un praf de sare si cu 3 linguri cu apa rece, pentru ca aluatul sa fie mai pufos.
  3. Adaugi treptat zaharul tos si pe cel vanilat.
  4. Galbenusurile, le amesteci cu uleiul, coaja de lamaie rasa si cateva picaturi de esenta de vanilie.
  5. Incorporezi galbenusurile in albusuri si, treptat, faina.
  6. Aluatul il pui intr-o forma de chec tapetata cu unt si cu faina.
  7. Lasi la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 de minute, fara a mai deschide intre timp usa cuptorului, pentru ca aluatul sa nu se lase.
  8. Scoti pandispanul din forma dupa ce s-a racit, il tai patratele si, pe fiecare bucata, pui cate o lingurita de gem.
  9. Pofta buna!
Chec cu gem

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chec cu gem "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chec cu gem - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.