Prajitura cu budinca de vanilie - Retete Culinare

Prajitura cu budinca de vanilie


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Pentru crema de vanilie iti trebuie:
  • 2 plicuri praf budinca de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g margarina.
Pentru ornat iti trebuie:
  • 200 g ciocolata lapte
Pregatesti blatul asa:
  1. Mixezi albusurile separat cu un praf de sare, apoi incorporezi galbenusurile frecate bine, esenta si faina cernuta.
  2. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
  3. Dai tava la cuptor pentru circa 20 de minute, pana se rumeneste blatul usor, apoi il desprinzi de pe hartie cu lama unui cutit.
  4. Lasi sa se raceasca, apoi il tai in doua jumatati egale.
Pregatesti crema asa:
  1. Pui laptele amestecat cu zaharul sa se infierbante, apoi ii torni peste praful de budinca, amestecand continuu, pe flacara mica a aragazului, pana se ingroasa.
  2. Dai vasul de pe foc si incorporezi cate putin margarina, amestecand continuu pana obtii o crema omogena.
  3. Intr-o forma mai inalta, asezi prima jumatate de blat, torni deasupra crema de vanilie calduta, apoi asezi deasupra cea de-a doua jumatate, presand cu mana usor.
  4. Dai la frigider cel putin ora, sa se intareasca.
  5. Decupezi cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar, apoi decorezi cu ciocolata topita cu o lingura de apa.
  6. Pofta buna!
Prajitura cu budinca de vanilie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu budinca de vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu budinca de vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro