Tarta cu branza si sfecla rosie - Retete Culinare

Tarta cu branza si sfecla rosie


Pentru aluat iti trebuie:
  • 175 g faina
  • 75 g unt
  • 1 lingurita cu chimen
  • apa rece
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita cu unt
  • 225 g sfecla coapta
  • 225 g cartofi fierti (sau copti)
  • 150 g smantana
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g branza gruyere
  • 100 g morcovi tineri
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Pentru aluat, amesteca faina cu sarea intr-un castron, adauga untul taiat si framanta cu degetele pana obtii niste firimituri ca de paine.
  2. Presara chimenul si adauga apa rece pana obtii un aluat legat.
  3. Intinde-l in forma de copt si da tava la rece.
  4. Soteaza in unt ceapa taiata, adauga cartofii rasi si sfecla taiata cubulete.
  5. Separat, bate ouale cu smantana, laptele, un praf de sare si piper si toarna compozitia peste amestecul de legume.
  6. Pune totul peste aluatul din forma de copt, presara cimbru si branza data pe razatoare, asaza deasupra morcoveii opariti in apa cu sare si da la
  7. cuptorul incins pentru 45-50 de minute.
  8. Taie doar dupa s-a racorit, iar daca-ti ramane, acopera cu folie.
  9. Pofta buna!
Tarta cu branza si sfecla rosie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu branza si sfecla rosie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu branza si sfecla rosie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.