Piept de pui in sos de vin si rodie - Retete Culinare

Piept de pui in sos de vin si rodie


Iti trebuie:
  • 1 kg de piept dezosat de pui
  • 1 pahar cu vin alb
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire de patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • cimbru
Pentru sos iti trebuie:
  • zeama de la o rodie mare
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri cu miere de albine
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 praf de piper macinat
  • 1 praf de scortisoara
Pregatesti asa:
  1. Pieptul de pui se condimenteaza cu ulei, sare si piper si se pune in tigaie cu vinul, usturoiul fasii, patrunjelul maruntit si cimbrul pentru 15 minute.
  2. Carnea se pune apoi la cuptor intr-un vas cu o cana de apa si condimente.
  3. Pastreaza sosul.
  4. Pune pe foc zaharul, lasa-l sa se caramelizeze, adauga peste el zeama stoarsa de la rodie si zeama de lamaie.
  5. Dupa ce fierbi totul cinci minute, adaugi mierea de albine, piperul si scortisoara si lasi sa fiarba inca 2 minute.
  6. Scoate pieptul de pui din cuptor, taie felii din el si asaza totul pe farfurie.
  7. Pune cu o lingura sosul de rodie si orneaza farfuria cu seminte de rodie si fire proaspete de patrunjel si cimbru.
  8. Pofta buna!
Piept de pui in sos de vin si rodie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Piept de pui in sos de vin si rodie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Piept de pui in sos de vin si rodie" Piept de pui in sos de vin si rodie - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
mia Nota: Retete de Fripturi la Cuptor - Nota MaximaRetete de Fripturi la Cuptor - Nota MaximaRetete de Fripturi la Cuptor - Nota MaximaRetete de Fripturi la Cuptor - Nota MaximaRetete de Fripturi la Cuptor - Nota Maxima Fara nota
apetisant!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.