Carne de porc in sos de lamaie si portocale - Retete Culinare

Carne de porc in sos de lamaie si portocale


Iti trebuie:
  • 1 piept de porc (1 kg)
  • 2 cepe
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 50 g slanina afumata
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper
Pentru sos iti trebuie:
  • 8 portocale
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin rosu
  • 40 g unt
  • 1/2 lingurita cu rozmarin
  • 1/2 lingurita cu busuioc
  • 1/2 lingurita cu salvie
  • 1/2 lingurita cu boia iute
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Cresteaza carnea cat sa faci loc cateilor de  usturoi, condimenteaz-o cu piper si sare si leag-o cu ata mai groasa.
  2. Pune-o in tava de cuptor, adauga condimente si usturoiul ramas si stropeste-o cu vin.
  3. Lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45-50 de minute.
  4. Din cand in cand, stropeste cu sosul format in tava.
  5. Spala doua portocale, curata-le de coaja, pe care o tai fasii subtiri si o pui in apa clocotita pentru cinci minute, apoi o strecori.
  6. Stoarce sucul, si al altor doua portocale, si al lamaii.
  7. Strecoara.
  8. Celelalte patru portocale se spala, se curata, se desfac in felii si se rumenesc in unt.
  9. Cand carnea este gata, strecoara sosul din tava, pune-l pe foc si amesteca-l cu sucul de fructe.
  10. Separat, pune untul intr-o tigaie, caramelizeaza zaharul in el, adauga restul de sos impreuna cu celelalte condimente.
  11. Friptura se taie in felii subtiri, care se aranjeaza pe farfurie, alternate cu feliile de portocala.
  12. Pune sosul aromat de portocala cu o lingura si orneaza totul cu salvie, rozmarin sau busuioc proaspat.
  13. Pofta buna!
Carne de porc in sos de lamaie si portocale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Carne de porc in sos de lamaie si portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Carne de porc in sos de lamaie si portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.