Placintute cu branza dulce si gem - Retete Culinare

Placintute cu branza dulce si gem


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1,5 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 400 ml lapte caldut
  • 1 lingura miere
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • semintele rase de la doua pastai de vanilie
  • 120 g de unt topit
  • 200 g iaurt gras
Pentru umplutura iti trebuie:
  • branza de vaci ( amestecata cu coaja de lamaie rasa, miere, putin gris, pana cand se leaga )
  • ciocolata cu lapte
  • gem
  • ou batut cu lapte, pentru uns
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas, amesteci laptele caldut cu mierea, apoi dizolvi drojdia si lasi deoparte timp de 15 minute.
  2. Intr-un bol, bati ouale cu zaharul, sarea si semintele de vanilie pana cand isi maresc volumul.
  3. Incorporezi untul topit urmat de iaurt.
  4. Pui faina intr-un bol mare si faci 200 g de zahar gaura in mijloc.
  5. Torni in gaura drojdia cu laptele si amesteci.
  6. Adaugi apoi amestecul cu oua si framanti pana la omogenizare.
  7. Acoperi aluatul obtinut si lasi doua pastai de vanilie la crescut timp de 40 de minute.
  8. Dupa cele 40 de minute, intinzi aluatul si tai in patratele.
  9. Pe jumatate din numarul patratelor pui umplutura (in mijloc).
  10. Ungi laturile patratelelor cu ou si acoperi cu celelalte patratele, presezi usor si pui pernitele intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
  11. Lasi pernitele la crescut vreme de 30 de minute, acoperite.
  12. Intre timp, incingi cuptorul la 180°C.
  13. Ungi pernitele cu ou si le dai la copt pana cand au crescut si s-au rumenit usor, circa 20-25 de minute.
  14. Dupa ce s-au racit putin, le poti pudra cu zahar.
  15. Pofta buna!
Placintute cu branza dulce si gem

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placintute cu branza dulce si gem "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placintute cu branza dulce si gem - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.