Bors de cartofi - Retete Culinare

Bors de cartofi


Iti trebuie:
  • 6 cartofi potriviti
  • o tulpina de telina
  • 200 ml de smantana
  • frunze de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ceapa verde
  • 1200 ml de bulion
  • 1 ou pentru taitei
  • 1 ou pentru dres ciorba
  • 30 g de faina (pentru taitei)
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • 1 l bors
  • sare
  • o lingura de ulei de masline
Pregatesti asa:
  1. Speli legumele si le usuci.
  2. Cureti ceapa si morcovul de coaja si le tai marunt.
  3. Cureti ardeiul de seminte si il tai in cuburi, tai telina marunt.
  4. Adaugi in oala in care prepari ciorba o lingura de ulei, apoi legumele taiate marunt.
  5. Le calesti 1-2 minute.
  6. Intre timp, cureti si speli cartofii.
  7. Peste legumele din oala adaugi bulionul.
  8. Tai cartofii in cuburi si ii adaugi peste restul legumelor.
  9. Sarezi si amesteci bine.
  10. Adaugi apa si lasi la fiert, pana cartofii devin moi.
  11. Intre timp, faci taiteii, amestecand faina cu oul si un praf de sare.
  12. Formezi o foaie din acest aluat, dupa care tai taiteii dupa plac.
  13. Pregatesti restul de verdeata, mararul, patrunjelul, leusteanul si frunzele de telina, spalandu-le si taindu-le dupa plac.
  14. Le torni in oala cu ciorba.
  15. Adaugi taiteii si borsul si mai lasi sa fiarba cateva minute la foc mic.
  16. Bati oul care a ramas si-l adaugi in oala cu ciorba, dupa ce ai oprit focul, amestecand continuu cu o furculita ca sa se imprastie bine oul.
  17. Pofta buna!
Bors de cartofi

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Bors de cartofi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Bors de cartofi - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.