Lasagna cu ciuperci si carne tocata - Retete Culinare

Lasagna cu ciuperci si carne tocata


Iti trebuie:
  • un pachet de 375 g de foi de lasagna
  • 500 g de carne tocata
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe rosii
  • 200 g de ciuperci
  • un morcov
  • 18 feliute de branza topita
  • o legatura patrunjel verde (uscat)
  • 4 linguri de ketchup
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 1/2 ardei gras rosu (proaspat sau congelat)
  • unt cat o nuca
  • 4 linguri de ulei (de masline)
  • 4 linguri de faina
  • 400 ml de lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente pentru friptura.
Pregatesti asa:
  1. Cureti cepele si morcovul, toci totul marunt.
  2. Speli si toci ciupercile.
  3. Pui la calit in 3 linguri de ulei ceapa, morcovul si ciupercile.
  4. Dupa cateva minute adaugi jumatate din ketchup, verdeata tocata si condimentezi.
  5. Adaugi 100 ml de apa si lasi sa fiarba la foc mic cu capac pana scade zeama, dar nu de tot, aproximativ 20 de minute.
  6. Intre timp, prepari un sos Bechamel astfel: pui la topit untul, adaugi faina si doua feliute de branza topita, amesteci energic cu un tel si adaugi laptele clocotit, amestecand continuu pana se ingroasa sosul.
  7. Condimenteaza-l.
  8. Ungi o tava mai inaltuta cu o lingura de ulei, pui uniform pe fundul tavii o treime din sosul Bechamel, o treime din compozitia de carne, acoperi
  9. cu un strat de fasii de lasagna, urmezi un strat de felii de branza topita si o treime din compozitia de carne.
  10. Continui cu o treime din sosul Bechamel, fasii de lasagna, ultima treime din compozitia de carne, ultima treime din sos si ultimul strat de fasii de lasagna.
  11. Acoperi cu restul de ketchup, un strat de felii de branza topita, fasiute subtiri de ardei rosu si frunze de patrunjel.
  12. Acoperi tava cu folie de aluminiu si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25 de minute.
  13. Scoti tava, indepartezi folia si presari cu cascavalul ras.
  14. Introduci din nou tava in cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.
  15. Lasi sa se racoreasca, tai lasagna in patrate de o portie si le asezi pe farfurie.
  16. Decorezi cu cateva seminte de susan, picaturi de ketchup si frunze de patrunjel, cateva feliute de usturoi murat.
  17. Pofta buna!
Lasagna cu ciuperci si carne tocata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Lasagna cu ciuperci si carne tocata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Lasagna cu ciuperci si carne tocata" Lasagna cu ciuperci si carne tocata - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
ghibu nicolae-adrian Nota: Retete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne TocataRetete din Carne Tocata Fara nota
foarte delicioasă

 
ghibu nicolae-adrian Nota: Retete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne TocataRetete din Carne Tocata Fara nota
foarte delicioasă




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.