Friptura de porc cu garnitura de legume - Retete Culinare

Friptura de porc cu garnitura de legume


Iti trebuie:
  • 1,5 kg de carne de porc (cotlet, pulpa, muschiulet, ceafa, gusa)
  • un morcov
  • un pastarnac
  • 2 cepe
  • 300-350 g de mazare (proaspata, conservata sau congelata)
  • o lingurita de miere
  • 2 linguri de otet rosu
  • 3-4 linguri de ulei
  • o lingura de ulei de masline
  • o lingurita de boia dulce
  • un varf de cutit boia iute
  • 3-4 foi de dafin
  • 500 ml de bere blonda
  • 2 linguri de ketchup
  • 3 lingurite de zahar
  • unt cat o nuca
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru
Pregatesti asa:
  1. Speli si feliezi carnea, apoi o asezi intr-o tava mai inaltuta.
  2. Cureti legumele si le tai bastonase, apoi le asezi langa carne.
  3. Decorezi cu cateva boabe de mazare si feliute de ardei rosu.
  4. Ungi carnea cu ketchup, torni berea, uleiul (nu si cel de masline) si o lingura de otet, adaugi doua lingurite de zahar, foile de dafin, pudrezi cu sare, piper, cimbru, adaugi 1/2 litru de apa si dai tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru o ora si jumatate.
  5. Din cand in cand, verifici sa nu se arda, eventual micsorezi focul si completezi zeama cu putina bere sau apa.
  6. Mai stropesti carnea cu sosul din tava.
  7. Intre timp, cureti cepele, tai rondele si le pui la glasat intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline, mierea, otetul rosu, boiaua iute si dulce.
  8. Adaugi putina apa si lasi pe foc mic pana scade aproape de tot zeama si inelele de ceapa se desfac frumos si devin aurii.
  9. Pui mazarea la calit in unt, adaugi 50-60 ml apa, sare si piper, zaharul ramas, mararul tocat si o lasi la foc mic pentru 10-15 minute, pana scade zeama.
  10. Amesteci din cand in cand cu o lingura de lemn.
  11. Verifici cat de moale este carnea, daca mai trebuie, o lasi la rumenit inca 10-15 minute.
  12. Scoti tava din cuptor.
  13. Asezi pe farfurii felii de carne, legume din tava, cate o lingura de boabe de mazare, putin sos de la carne si inele de ceapa glasata.
  14. Pofta buna!
Friptura de porc cu garnitura de legume

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Friptura de porc cu garnitura de legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Friptura de porc cu garnitura de legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.