Prajitura cu crema de iaurt si ananas - Retete Culinare

Prajitura cu crema de iaurt si ananas


Pentru aluat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 150 g de zahar
  • 150 g de faina
  • 1/2 de plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • un plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala (optional)
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 2 plicuri de gelatina
  • 450 g de smantana cu 12% grasime
  • 450 g de iaurt
  • 300 ml de frisca lichida
  • 100 g de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • o cutie de compot de ananas (450 g)
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati ouale impreuna cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul.
  2. Apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor (cine doreste poate adauga coaja de portocala rasa).
  3. Torni compozitia intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament si coci, in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, timp de 20 de minute.
Pregatesti crema asa:
  1. Intr-un bol, amesteci iaurtul cu smantana, zaharul, vanilia, apoi adaugi gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet (poti dizolva gelatina in zeama de compot).
  2. Apoi adaugi frisca batuta, amestecand usor de jos in sus.
  3. Lasi la frigider sa se intareasca putin.
  4. Scoti hartia pergament de pe spatele blatului, apoi pui inapoi in tava.
  5. Scoti crema si pui jumatate din compozitie pe blat, nivelezi frumos, apoi adaugi bucatile de ananas, torni cealalta jumatate de crema, intinzi uniform si lasi la rece pentru o ora.
  6. Dupa ce s-a intarit crema poti servi prajitura.
  7. Pofta buna!
Prajitura cu crema de iaurt si ananas

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de iaurt si ananas "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de iaurt si ananas - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.