Prajitura cu crema de branza si rubarba - Retete Culinare

Prajitura cu crema de branza si rubarba


Pentru blat iti trebuie:
  • 275 g de biscuiti
  • 140 g de unt
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 g de crema de branza
  • 140 g de smantana
  • 250 ml de frisca lichida
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri de zahar vani-lat
  • un plic de gelatina pudra
Pentru amestecul de fructe iti trebuie:
  • 4 tije de rubarba 800g
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml de apa
  • un plic zahar vanilat
  • 1 1/2 lingura de amidon de porumb
Pregatesti asa:
  1. Piseaza biscutii cat mai marunt (acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie).
  2. Amesteci biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetezi cu ei, in strat subtire, o forma de tort cu peretii detasabili de 26 cm in diametru.
  3. In cuptorul preincalzit, coci blatul de biscuiti timp de 10 minute.
  4. Lasi la racit si intre timp pregatesti umplutura.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Pui gelatina la inmuiat in apa rece.
  2. Procedezi conform instructiunilor de pe pachet.
  3. Amesteci crema de branza cu 4 linguri de zahar, smantana si vanilie.
  4. In continuare, adaugi gelatina topita, iar la sfarsit adaugi frisca batuta bine cu doua linguri de zahar.
  5. Amesteci usor de jos in sus.
  6. Torni amestecul peste blat si lasi la frigider pana se intareste bine.
  7. Intre timp, pregatesti rubarba.
  8. Intr-un vas, pui 200 ml de apa, 4 linguri de zahar si zaharul vanilat, dupa care adaugi rubarba taiata in segmente de 2 cm.
  9. Lasi la foc mic circa 10 minute (pentru mai multa aroma si savoare, adaugi si cateva capsuni taiate in doua), apoi pui fructele la scurs.
  10. Amesteci amidonul cu o lingura de apa rece si torni peste sucul pastrat si mai fierbi pana cand amestecul se ingroasa, adaugi bucatelele de rubarba.
  11. Lasi sa se raceasca bine, scoti prajitura cu branza din forma, o muti pe un platou si torni fructele cu lingura pe deasupra.
  12. Pentru decor pui si cateva capsuni proaspete.
  13. Pofta buna!
Prajitura cu crema de branza si rubarba

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de branza si rubarba "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de branza si rubarba - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.