Aperitiv cu oua si pasta de ficat - Retete Culinare

Aperitiv cu oua si pasta de ficat


Pentru aluat iti trebuie:
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina
  • cate 1 lingura margarina si faina pentru uns tava
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g pate de ficat
  • 5 oua
  • 3-4 linguri smantana
  • 2 gogosari sau castraveti murati
Pregatesti asa:
  1. Pui la fiert laptele, uleiul, untul si sarea.
  2. Cand clocotesc, iei cratita de pe foc si adaugi toata faina.
  3. Amesteci energic, pana obtii un aluat legat, care se desprinde de peretii vasului.
  4. Lasi sa se raceasca, apoi incorporezi ouale, unul cate unul.
  5. Ungi si tapetezi o tava dreptunghiulara.
  6. Intinzi uniform aluatul si il coci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
  7. Fierbi ouale tari, iar cand s-au racit, le scoti galbenusurile si le zdrobesti.
  8. Amesteci galbenusurile cu pateul de ficat, smantana si castravetii fin tocati.
  9. Cand foaia s-a racit, o scoti cu grija din tava si o tai in trei bucati egale.
  10. Ungi doua foi cu pasta, le supra-pui si acoperi cu cea de-a treia foaie, presand usor pe toata suprafata.
  11. Tai aperitivul in dreptunghiuri si le decorezi cu fasii de gogosar sau castravete.
  12. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Aperitiv cu oua si pasta de ficat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Aperitiv cu oua si pasta de ficat - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.