Friptura de vitel cu sos de portocale - Retete Culinare

Friptura de vitel cu sos de portocale


Iti trebuie:
  • 1 bucata muschi de vitel, de aprox. 1 kg
  • 2 portocale
  • 1 pahar vin alb
  • 4-5 cepe
  • 50 ml ulei
  • 2-3 morcovi
  • 3-4 rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • condimente din legume deshidratate
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Cureti usturoiul.
  2. Speli muschiul, il usuci cu un servet si il asezi in tava.
  3. Il impanezi cu felioare de usturoi si il crestezi din loc in loc.
  4. In crestaturile formate, pui felii de portocala.
  5. Cureti legumele, le tai in bucati mari si le pui in tava, in jurul bucatii de carne.
  6. Stropesti carnea cu uleiul, dupa care presari condimente din legume si piper dupa gust, atat pe carne, cat si peste legume.
  7. Torni in tava doua cani cu apa si acoperi tava cu folie de aluminiu, strangand-o bine pe marginile tavii.
  8. Introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 1 ora.
  9. Cand carnea este patrunsa, indepartezi cu grija folia, stropesti friptura cu vinul si o dai din nou la cuptor, sa se rumeneasca, pentru 20 de minute.
  10. Ai grija ca, din cand in cand, sa stropesti friptura cu sosul din tava, in acest fel carnea imprumutand discret aroma vinului.
  11. Pofta buna!
Friptura de vitel cu sos de portocale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Friptura de vitel cu sos de portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Friptura de vitel cu sos de portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.