Friptura de pui cu cartofi la cuptor - Retete Culinare

Friptura de pui cu cartofi la cuptor


Iti trebuie:
  • 1 pui de aproximativ 1 1/2 kg
  • 700 g cartofi
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 lamai
  • 2 legaturi ceapa verde
  • sare
  • boia
  • cimbru
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Intr-un castron mare, amesteci zeama unei lamai cu 50 ml ulei, putina sare si condimente dupa gust.
  2. Speli puiul, il pui in castron si il stropesti cu amestecul, apoi invelesti castronul cu folie si lasi puiul sa se fezandeze pana a doua zi.
  3. Decojesti si speli cartofii si ceapa.
  4. Tai cartofii si ceapa in sferturi.
  5. Asezi in tava puiul si il stropesti cu amestecul in care s-a macerat.
  6. Introduci in interiorul puiului o lamaie intepata din loc in loc cu furculita.
  7. De jur-imprejur pui legumele, presari sare si condimente dupa gust si le stropesti cu uleiul ramas.
  8. Introduci tava in cuptor pentru 1 ora, timp in care ai grija sa mai torni in tava apa, sa stropesti legumele si puiul cu sosul format si sa le intorci.
  9. Cu 10 minute inainte de a scoate puiul, il stropesti cu zeama lamaii ramase si presari totul cu boia.
  10. Pofta buna!
Friptura de pui cu cartofi la cuptor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Friptura de pui cu cartofi la cuptor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Friptura de pui cu cartofi la cuptor - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.