Scrumbie delicioasa la gratar - Retete Culinare

Scrumbie delicioasa la gratar


Iti trebuie:
  • 4 scrumbii proaspete
  • sare
  • piper cu aroma de lamaie
  • 2 lamai
  • 1 legatura marar
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri otet din vin
Pregatesti asa:
  1. Cureti pestii de solzi si intestine, ii speli bine, ii usuci si ii crestezi de 3-4 ori, perpendicular pe lungime.
  2. Presari pestele cu sare si piper dupa gust si il lasi la frigider pentru 2 ore.
  3. Fierbi otetul diluat cu 200 ml apa impreuna cu 1/2 lingurita sare, un praf de piper si ardeiul taiat in patru.
  4. Dupa cateva clocote, stingi focul si lasi lichidul sa se raceasca.
  5. Introduci rondele de lamaie in burtile pestilor.
  6. Asezi pestii pe bucati de folie de aluminiu, ii stropesti cu zeama de la 1/2 lamaie, presari mararul fin tocat si ambalezi scrumbiile in folie.
  7. Nu e nevoie sa ungi folia, caci scrumbia este un peste gras.
  8. Pe gratarul cu jar incins, asezi pestii si ii frigi pe ambele parti cate 15 minute, pana cand folia de aluminiu incepe sa se ingalbeneasca putin.
  9. Cat sunt calzi, ii scoti din folie, ii asezi pe un platou si ii stropesti cu sosul picant.
  10. Decorezi cu felii de lamaie.
  11. Pofta buna!
Scrumbie delicioasa la gratar

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Scrumbie delicioasa la gratar "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Scrumbie delicioasa la gratar - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.