- Pagina Principala
- Aluaturi diverse
- Retete de Placinte
- Placinta cu branza dulce si fructe de padure
Placinta cu branza dulce si fructe de padure
- Prezentata de: Pricobeanu Daria
- » Cartea De Bucate : Retete de Placinte
- » Fara nota
- » Data: 13/06/2011
Pentru aluat iti trebuie:
- 250 g margarina
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 oua
- 150 g zahar
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingura margarina pentru uns forma
- 250 g visine din compot
- 1 kg branza dulce
- 1 plic praf pentru budinca de vanilie
- 5 oua
- 250 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 lamaie
- 150 g smantana sau 100 g margarina
- 2 linguri faina
- 50 g zahar pudra
- 200 g fructe de padure (mure, afine, coacaze)
- Scurgi fructele din compot si le indepartezi samburii. incalzesti cuptorul la foc mediu (175 °C, pentru cuptorul electric).
- Ungi cu margarina si tapetezi cu hartie de copt o tava.
- Razi fin coaja lamaii.
- Pentru blat, cerni intr-un castron faina si praful de copt.
- In mijloc faci o adancitura in care pui margarina moale, la temperatura camerei si ouale batute impreuna cu sarea si zaharul.
- Amesteci ingredientele pana la omogenizare si aduni aluatul sub forma unei sfere pe care o pastrezi la rece 1/2 ora.
- Pentru umplutura, mixezi branza impreuna cu ouale, zaharul pudra si cel vanilinat, smantana, praful de budinca si zeama de la 1/2 lamaie.
- Vei obtine o pasta fina, in care incorporezi coaja de lamaie.
- Intinzi aluatul sub forma unui disc.
- Cu acesta imbraci baza si peretii unei forme detasabile de tort, cu diametrul de 26 cm.
- Torni umplutura si presari fructele din compot trecute prin putina faina.
- Coci desertul 45-50 de minute, pana se rumeneste usor.
- Cand s-a racit complet, o scoti din forma, o decorezi cu fructe proaspete si presari zaharul pudra.
- Pofta buna!

PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu branza dulce si fructe de padure "
Va dorim " Pofta Buna ".