Tort cu crema de vanilie si capsuni - Retete Culinare

Tort cu crema de vanilie si capsuni


Pentru aluat iti trebuie:
  • 12 oua
  • 12 plicuri zahar vanilinat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 10 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 400 g zahar
  • 500 g unt
  • 100 g fulgi de migdale
  • 600 g capsune
  • 400 g gem de capsune
Pentru decor iti trebuie:
  • 500 g frisca
  • 200 g fructe
  • 100 g visine in ciocolata
  • 50 g ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma tare cu sarea, apoi adaugi zaharul tos si cel vanilinat si bati in continuare pana se intareste bezeaua, incorporezi treptat galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi spuma de albusuri.
  2. Repartizezi compozitia in 3 forme.
  3. Coci blaturile la foc mediu, circa 1/2 ora.
  4. Mixezi la bain-marie ouale cu zaharul, pana se ingroasa crema.
  5. Freci spuma untul inmuiat la temperatura camerei si incorporezi treptat crema rece si esenta.
  6. Tai blaturile reci in 2 foi.
  7. Asezi primul blat mare pe un platou, il ungi cu un strat fin de gem, intinzi crema, apoi presari fulgi de migdale si fructe spalate si curatate.
  8. Procedezi la fel cu restul de foi si crema, unind cu crema blaturile de dimensiuni diferite.
  9. Imbraci tortul in frisca si il decorezi cu visine in ciocolata, fructe proaspete si grilaje de ciocolata.
  10. Il consumi dupa ce l-ai pastrat la rece 4 ore.
  11. Pofta buna!
Tort cu crema de vanilie si capsuni

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de vanilie si capsuni "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort cu crema de vanilie si capsuni" Tort cu crema de vanilie si capsuni - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
barda Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
excelent, un super tort




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.