Prajitura cu ciocolata si nuci - Retete Culinare

Prajitura cu ciocolata si nuci


Pentru aluat iti trebuie:
  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 100 g nuci maruntite
  • 2 linguri ulei pentru tava
Pentru crema iti trebuie:
  • 7 galbenusuri
  • 100 gzahar
  • 3 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura cacao
  • 200 g unt sau margarina
Pentru decor iti trebuie:
  • 250 g frisca
  • 100 g ciocolata de menaj sau bomboane de ciocolata umplute
Pregatesti asa:
  1. Pentru foi, bati albusurile spuma tare impreuna cu zaharul, apoi adaugi faina cernuta si nucile maruntite.
  2. Imparti aluatul in jumatate.
  3. Tapetezi o tava cu hartie de copt si o ungi cu ulei.
  4. Coci pe rand doua foi, timp de 25 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
  5. Pentru crema, amesteci intr-o cratita faina, zaharul cacaua si galbenusurile, apoi torni treptat laptele.
  6. Le fierbi la bain-marie, pana se ingroasa crema.
  7. Freci untul spuma si incorporezi crema rece, lingura cu lingura.
  8. Umpli foile cu crema si acoperi prajitura cu frisca.
  9. O portionezi dupa ce a stat 2 ore la frigider si o decorezi cu ciocolata.
  10. Pofta buna!


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu ciocolata si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu ciocolata si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.