Tort de ciocolata cu visine - Retete Culinare

Tort de ciocolata cu visine


Pentru blat iti trebuie:
  • 16 oua
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare faina
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata
  • 100 g cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 400 g unt
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri visine din dulceata sau stafide inmuiate in rom
Pentru decor iti trebuie:
  • 400 g ciocolata
  • 100 ml lapte
  • trandafiri din pasta de zahar
Pregatesti asa:
  1. Masori ingredientele cu un pahar de 200 ml.
  2. Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul.
  3. Incorporezi treptat galbenusurile si faina cernuta.
  4. Torni compozitia intr-o forma de 26 cm, tapetata cu hartie de copt si coci blatul la foc mediu, 1/2 ora.
  5. Pentru crema, mixezi la bain-marie ouale cu zaharul, cacaua si laptele, pana se ingroasa crema, lei vasul de pe foc si adaugi bucatele de ciocolata.
  6. Freci untul spuma si incorporezi crema racita, esenta si visine din dulceata sau stafidele scurse.
  7. Tai blatul rece in trei foi pe care le poti insiropa pe masura ce asamblezi tortul.
  8. Ungi cu crema doua dintre ele si le suprapui, apoi acoperi cu a treia.
  9. Topesti la bain-marie ciocolata cu laptele, imbraci tortul cu 1/2 din ciocolata topita, iar restul o pui intr-un cornet din hartie de copt si faci grilaje, pe o coala de hartie de copt.
  10. Le dezlipesti si le lipesti pe marginile tortului, cu stropi de ciocolata.
  11. Pastrezi tortul la rece 3-4 ore.
  12. Il tai cu un cutit cald, altfel crapa glazura.
  13. Pofta buna!
Tort de ciocolata cu visine

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de ciocolata cu visine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii  Tort de ciocolata cu visine - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.