Tort cu rom si crema de cafea - Retete Culinare

Tort cu rom si crema de cafea


Pentru blat iti trebuie:
  • 250 g zahar
  • 10 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura cafea fin macinata
  • 10 ml cafea concentrata
  • 150 g nuci macinate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura margarina pentru tava
Pentru crema iti trebuie:
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 2 linguri cafea preparata
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 300 g unt
Pentru caramel iti trebuie:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci maruntite
  • 1 lingura ulei
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, mixezi galbenusurile cu 100 g zahar, apoi adaugi treptat romul, cafeaua macinata si pe cea concentrata, faina si pesmetul.
  2. Bati albusurile spuma cu sarea si restul de zahar, apoi incorporezi nucile si amesteci cu compozitia pregatita anterior.
  3. Coci compozitia la foc mediu, timp de 1/2 ora, intr-o forma, tapetata cu hartie de copt unsa.
  4. Freci la bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul si cafeaua fiarta, pana se ingroasa crema.
  5. Adaugi bucati de ciocolata si amesteci.
  6. Freci spuma untul moale si incorporezi crema racita.
  7. Introduci crema in frigider.
  8. Caramelizezi zaharul si il amesteci cu nucile.
  9. Torni caramelul intr-o tavita unsa cu ulei.
  10. Dupa ce s-a racit, il macini.
  11. Tai blatul rece in 3 foi.
  12. Ungi doua foi cu crema, presari caramel, apoi le suprapui si acoperi cu blatul ramas.
  13. Imbraci tortul in crema ramasa.
  14. Pofta buna!
Tort cu rom si crema de cafea

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu rom si crema de cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu rom si crema de cafea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.