Tort cu mere si frisca - Retete Culinare

Tort cu mere si frisca


Iti trebuie:
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte praf
  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 mere
  • 1 lingura ulei
Pregatesti asa:
  1. Cureti merele de coaja si seminte si le tai rondele.
  2. Caramelizezi 100 g zahar, adaugi apa si fierbi pana se topeste zaharul.
  3. In siropul obtinut, fierbi feliile de mar pana se inmoaie, dupa care le scoti pe o farfurie, sa se raceasca.
  4. Inmoi gelatina in 100 ml apa, iar dupa 10 minute, o dizolvi la bain-marie.
  5. Intr-o craticioara asezata pe baie de aburi, mixezi ouale cu 100 g zahar si laptele praf, amestecand pana se ingroasa.
  6. In frisca batuta, incorporezi crema racita, coaja de lamaie, esenta de vanilie si gelatina calduta.
  7. Tapetezi cu folie de plastic o cratita.
  8. Asezi mere pe marginile si pe baza vasului si torni crema.
  9. Introduci tortul in frigider pentru cel putin 2 ore.
  10. Caramelizezi zaharul ramas si, cu ajutorul unei furculite, torni pe un tocator uns cu ulei fire de caramel, care se vor intari rapid.
  11. Ornezi tortul cu figurine din caramel sau miez de nuca prajit si trecut prin miere.
  12. Pofta buna!
Tort cu mere si frisca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu mere si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu mere si frisca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.