Tort Deny - Retete Culinare

Tort Deny


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 g mascarpone
  • cate 4 linguri cacao si zahar pudra
  • 3 fiole esenta de rom
  • 1 kg frisca
  • cate 100 g stafide si nuca
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 ceasca zahar
  • 500 ml apa
  • 1 fiola rom
Pentru glazura iti trebuie:
  • 300 g ciocolata
  • cate 1 lingura ulei si lapte
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat.
  2. Incorporezi treptat galbenusurile, faina si praful de copt.
  3. Amesteci usor de jos in sus.
  4. Coci blatul 1/2 ora, la foc mediu, intr-o forma, tapetata cu hartie de copt.
  5. Mixezi mascarpone cu zaharul si cacaua.
  6. Adaugi 750 g frisca, stafidele, romul si nucile maruntite.
  7. Pentru sirop, caramelizezi zaharul, stingi cu apa si fierbi pana se dizolva caramelul.
  8. Cand se raceste, adaugi esenta.
  9. Topesti la bain-marie ciocolata, cu laptele si uleiul.
  10. Tai blatul rece in 3 foi orizontale, pe care le insiropezi pe masura ce asamblezi tortul.
  11. Ungi cu crema 2 blaturi, le suprapui si acoperi cu al treilea, pe care il glazurezi.
  12. Imbraci marginile tortului in frisca si il decorezi.
  13. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort Deny "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort Deny - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.