Sticksuri cu cafea - Retete Culinare

Sticksuri cu cafea


Iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingurita cafea fin macinata
  • 1 plic zahar vanilinat
  • cate 50 g ciocolata de menaj alba si neagra
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc pui untul moale, la temperatura camerei, esenta de rom, pudra de cafea si oul batut impreuna cu sarea, zaharul pudra si cel vanilinat.
  2. Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, elastic, pe care il impachetezi intr-o folie si il introduci in frigider pentru 1/2 ora.
  3. Pe planseta presarata cu faina, modelezi aluatul sub forma unui sul gros de 1 cm.
  4. Tai bastonase lungi de 15 cm si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Le coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
  6. Le scoti cu grija si le lasi sa se raceasca pe un gratar.
  7. Topesti ciocolata la bain-marie, in vase diferite si treci capetele prin ciocolata topita.
  8. Dupa ce s-a intarit glazura, servesti baghetele langa cafea sau la ceaiul de la ora 5 sau le intrebuintezi ca decor pentru creme la pahar.
  9. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sticksuri cu cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sticksuri cu cafea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.