Tort cu nuci si glazura de lamaie - Retete Culinare

Tort cu nuci si glazura de lamaie


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura margarina pentru forma
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • 3 linguri faina
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g nuci macinate
  • 250 g unt sau margarina
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru sirop iti trebuie:
  • 500 ml apa
  • 150 gzahar
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru ornat iti trebuie:
  • 200 ml frisca
  • 3 pachete glazura de lamaie
  • cateva flori din foaie de napolitana cu cacao
  • 50 g ciocolata de menaj
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma tare impreuna cu zaharul, apoi incorporezi pe rand galbenusurile frecate cu putina sare si faina, amestecand usor, pe verticala.
  2. Ungi cu margarina o forma detasabila pentru tort.
  3. O tapetezi cu hartie de copt si torni compozitia.
  4. Coci blatul in cuptorul preincal-zit, la foc mediu, pentru 30-40 de minute.
  5. Pentru crema, amesteci intr-o cratita zaharul, cacaua, faina, galbenusurile si torni treptat laptele.
  6. Fierbi compozitia la foc mic, amestecand continuu, ca sa nu se prinda.
  7. Cand crema s-a ingrosat, stingi focul si o lasi sa se raceasca.
  8. Freci spuma untul sau margarina si incorporezi lingura cu lingura crema racita, apoi nucile si esenta de rom.
  9. Pentru sirop, fierbi apa cu zaharul, iar cand s-a racit, adaugi esenta de rom.
  10. Tai blatul in trei foi orizontale.
  11. Asezi doua dintre blaturi pe farfurii diferite si le stropesti cu sirop fierbinte.
  12. Dupa ce se racesc, le ungi cu crema.
  13. Le suprapui si acoperi cu blatul neinsiropat.
  14. Prepari glazura de lamaie conform indicatiilor de pe plic si o intinzi calda, peste tort.
  15. Bati frisca si ornezi marginile tortului, apoi decorezi tortul dupa imaginatie, cu florile de napolitana si ciocolata topita la bain-marie.
  16. Pofta buna!
Tort cu nuci si glazura de lamaie


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu nuci si glazura de lamaie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu nuci si glazura de lamaie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.