Tort cu crema de iaurt si piersici - Retete Culinare

Tort cu crema de iaurt si piersici


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 2 linguri zeama de portocale
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema 1 iti trebuie:
  • 300 g iaurt
  • 250 g branza dulce
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri lichior de portocale
  • 20 g gelatina
  • 250 g frisca
  • 4 piersici din compot sau proaspete
Pentru crema 2 iti trebuie:
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao
  • 100 g stafide
  • 1/2 fiola esenta de rom sau de lamaie
Pentru ornat iti trebuie:
  • 200 g frisca
  • 4 piersici din compot
  • 200 g ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Mixezi ouale impreuna cu zeama de portocale, zaharul si zaharul vanilinat, pana cand cristalele se dizolva.
  2. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi.
  3. Torni compozitia intr-o forma pentru tort, tapetata cu hartie de copt.
  4. Coci blatul 25 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
  5. Verifici daca s-a copt, cu o scobitoare.
  6. Pentru crema cu piersici, inmoi gelatina in 250 ml apa sau zeama de compot, iar dupa 10 minute, o dizolvi la bain-marie.
  7. Mixezi branza cu zaharul, iaurtul, zaharul vanilinat, lichiorul si zeama de lamaie.
  8. Torni in fir subtire gelatina dizolvata si amesteci in continuare, apoi incorporezi usor frisca si piersicile taiate cubulete.
  9. Pentru crema de cacao, fierbi la bain-marie oul cu zaharul, cacaua, faina si laptele, amestecand pana se ingroasa compozitia.
  10. lei crema de pe foc si cand e calduta, incorporezi stafidele, esenta si untul.
  11. Tai blatul rece in trei foi orizontale.
  12. Asezi primul blat intr-o tava de tort cu peretii detasabili.
  13. Intinzi crema de cacao, suprapui al doilea blat si pui crema de piersici, apoi acoperi cu blatul ramas si presezi usor.
  14. Introduci tortul in frigider pentru 3 ore.
  15. Il rastorni pe platou si il imbraci in frisca.
  16. Decorezi cu felii subtiri de piersici si cu ciocolata razuita.
  17. Pofta buna!
Tort cu crema de iaurt si piersici

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de iaurt si piersici "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de iaurt si piersici - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.