Tort cu frisca si piersici - Retete Culinare

Tort cu frisca si piersici


Pentru blat iti trebuie:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 g frisca
  • 300 g zahar
  • 4 plicuri (20 g) gelatina
  • 5 oua
  • 1 borcan (800 g) compot de piersici
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 100 ml lapte 
Pentru decor iti trebuie:
  • 300 g piscoturi
  • 500 ml frisca
  • 150 g crema de ciocolata cu alune
  • 1 plic zahar vanilinat
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma tare cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugi galbenusurile si faina, amestecand incet.
  2. Torni compozitia intr-o tava unsa, si coci la foc mediu, timp de 1/2 ora.
  3. Pentru crema, mixezi intr-o cratita ouale cu zaharul si zaharul vanilinat, torni laptele fiert si pui vasul pe foc mic.
  4. Amesteci pana cand da in cateva clocote, apoi iei cratita de pe foc si incorporezi gelatina, pe care ai inmuiat-o in 100 ml apa, cu 10 minute inainte.
  5. Lasi crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
  6. In crema racita, adaugi frisca, stafidele spalate si piersicile taiate cubulete.
  7. Omogenizezi crema si o torni in tava in care ai copt blatul, tapetata cu folie.
  8. Lasi crema in frigider 3 ore.
  9. Insiropezi blatul cu sirop din compot, apoi il ungi cu crema de ciocolata.
  10. Peste blat rastorni crema din frigider. imbraci tortul in frisca batuta cu zaharul vanilinat, apoi lipesti pe margini piscoturile.
  11. Pofta buna!
Tort cu frisca si piersici

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu frisca si piersici "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu frisca si piersici - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.