Blat cu ananas - Retete Culinare

Blat cu ananas


Iti trebuie:
  • 250 g unt
  • 150 gzahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 600 g rondele de ananas proaspat sau din compot
  • 2 linguri zahar pudra pentru decor
Pregatesti asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Freci spuma untul moale cu zaharul, pana cand acesta se dizolva.
  3. Adaugi zaharul vanilinat, coaja rasa a portocalei, galbenusurile frecate cu sarea, apoi faina si praful de copt, alternand cu laptele.
  4. Mixezi pana cand aluatul devine omogen si se desprinde mai greu de paletele mixerului.
  5. Bati albusurile spuma si le incorporezi in aluat amestecand usor, de jos in sus.
  6. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de aproximativ si o ungi cu unt.
  7. Intinzi uniform compozitia si pui deasupra rondele de ananas scurse si presarate pe o parte cu faina, ca sa nu se lase oe baza aluatului.
  8. Introduci tava in cuptorul preincalzit si coci prajitura la foc mediu, pentru 30-35 de minute.
  9. Dupa ce prajitura s-a racit, o pudrezi cu zahar si o portionezi.
  10. Pofta buna!
Blat cu ananas


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Blat cu ananas "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Blat cu ananas - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.