Pandispan cu nuca - Retete Culinare

Pandispan cu nuca


Iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura zearna de lamaie
  • 250 g gris
  • 100 g miez de nuca sfaramat
  • un varf de cutit sare
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 l apa
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 400 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Separati galbenusurile de albusuri.
  2. Frecati galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamaie.
  3. Adaugati putin cate putin grisul si faina, apoi miezul de nuca.
  4. Omogenizati bine comozitia.
  5. Bateti spuma albusurile cu sarea si amestecati spuma obtinuta cu amestecul cu gris.
  6. Omogenizati prin rasturnare si puneti compozitia intr-o tava mai inalta.
  7. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti la foc potrivit 40 de minute.
  8. Intre timp, pregatiti siropul amestecand intr-un vas, pe foc, apa cu zaharul si cu zeama de lamaie.
  9. Fierbeti siropul 20 de minute, apoi puneti-l peste prajitura portionata.
  10. Puneti prajitura la frigider pentru 3-4 ore inainte de a o servi.
  11. Pofta buna!
Pandispan cu nuca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pandispan cu nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pandispan cu nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.