Prajitura cu crema de branza si glazura de caramel - Retete Culinare

Prajitura cu crema de branza si glazura de caramel


Pentru blat iti trebuie:

  • 250 g biscuiti simpli
  • 25 g cacao
  • 100 g unt.
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 100 ml frisca batuta din smantana
  • 3 oua
  • 150 g zhar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 g visine sau cirese
Pentru glazura iti trebuie:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca batuta din smantana
Pregatesti asa:
  1. Zdrobiti biscuitii cat mai fin, eventual cu un robot, pentru a obtine pesmet.
  2. Amestecati pesmetul cu cacaoa si untul topit.
  3. Acest amestec trebuie intins cu ajutorul unei linguri de lemn intr-o tava cu diametrul de 25cm.
  4. Pentru crema, puneti ingredientele (fara fructe) intr-un castron si omogenizati-le.
  5. In functie de consistenta branzei, este posibil sa fie necesara o cantitate mai mare de frisca.
  6. Turnati jumatate din compozitia obtinuta peste blat, aranjati apoi fructele alese, in picioare, si peste fructe puneti restul compozitiei.
  7. Nivelati cu ajutorul unei linguri si puneti vasul in alt vas cu apa (la bain-marie) la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.
  8. Opriti focul, lasati prajitura in cuptor pana cand acesta se raceste.
  9. Pentru glazura, caramelizati zaharul pana cand devine auriu.
  10. Luati vasul de pe foc si turnati in caramel, cu atentie, frisca.
  11. Amestecati pentru omogenizare si puneti vasul din nou pe foc, pana cand caramelul se topeste si devine un sos fin.
  12. Opriti focul, lasati putin sosul la racit si apoi adaugati in sos untul.
  13. Amestecati bine pentru omogenizare si turnati-l cald peste prajitura.
  14. Daca se raceste prea mult se intareste.
  15. Inainte de a se intari, ornati cu fructe proaspete.
  16. Pofta buna!
Prajitura cu crema de branza si glazura de caramel

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de branza si glazura de caramel "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de branza si glazura de caramel - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.