Prajitura cu cafea si ciocolata - Retete Culinare

Prajitura cu cafea si ciocolata


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 250 g migdale
  • 250 g zahar praf
  • 1 lingura cu varf cafea macinata fin
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • unt si faina pentru uns tava
Pentru crema iti trebuie:
  • 3 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 1 lingurita zahar vanijat
  • 150g zahar praf
  • 75 g ciocolata neagra de menaj
  • 3 linguri apa clocotita
Pentru ornare iti trebuie:
  • 200 ml frisca din smantana
  • fructe de sezon pentru decor
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, bateti ouale cu zaharul si cand compozitia este omogena adaugati pe rand celelalte ingrediente.
  2. Amestecati energic compozitia pana cand este foarte fina.
  3. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava, turnati in ea compozitia si coaceti-o la foc potrivit.
  4. Pentru crema, frecati untul spuma, adaugand unul cate unul galbenusurile, vanilia, zaharul.
  5. Topiti ciocolata, amestecati-o cu apa fierbinte si adaugati-o in compozitia cu galbenusuri.
  6. Frecati crema pana cand se raceste.
  7. Taiati blatul in doua si umpleti foile cu crema.
  8. Ungeti prajitura cu crema si deasupra.
  9. Ornati cu flori de frisca pe care asezati cate un fruct de sezon.
  10. Pofta buna!
Prajitura cu cafea si ciocolata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu cafea si ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu cafea si ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.