Prajitura din bezea si crema de vanilie - Retete Culinare

Prajitura din bezea si crema de vanilie


Pentru foi iti trebuie:
  • 8 albusuri mari
  • 200 g migdale prajite si apoi macinate fin
  • 175 g zahar
  • unt pentru uns hartia de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 8 galbenusuri
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 150 g zahar praf
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 250 g unt
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1 albus
  • 200 g zahar praf
  • 1 lingura zeama de lamaie
Pentru ornat iti trebuie:
  • 100 g ciocolata neagra de meanj
  • 350g fructe de sezon: cirese, visine, capsune, coacaze
Pregatesti asa:
  1. Bateti albusurile spuma, adaugand treptat zaharul.
  2. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati pudra de migdale, amestecand prin rasturnare.
  3. Tapetati 3 tavi de aragaz egale ca dimensiune cu hartie de copt, ungeti-le bine cu unt si coaceti din compozitia obtinuta 3 foi.
  4. Pentru a putea scoate mai usor foile coapte din tava este bine sa le coaceti pe dosul tavii.
  5. Foile sunt coapte cand sunt rumenite putin.
  6. Daca se lipesc de hartie, se scot usor prin umezirea hartiei pe partea dinspre tava.
  7. Lasati foile la racit fara sa le suprapuneti.
  8. Pentru crema, frecati mai intai untul spuma, pentru a elimina apa si zerul din compozitia lui.
  9. Frecati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si cand ati obtinut o compozitie cremoasa, albicioasa, adaugati faina.
  10. Fierbeti laptele, lasati-l 10 minute la racit, apoi turnati-l in fir subtire in amestecul cu galbenusuri, amestecand incontinuu.
  11. Cand ati obtinut un amestec omogen, puneti vasul la bain-marie, la foc potrivit.
  12. Amestecati tot timpul, pana cand crema incepe sa se ingroase.
  13. Luati-o de pe foc, lasati-o la racit si apoi adaugati untul.
  14. Omogenizati bine prin amestecare.
  15. Umpleti foile cu aceasta crema.
  16. Pentru glazura, bateti albusul spuma, adaugand treptat zaharul si zeama de lamaie.
  17. Intindeti compozitia peste foaia de deasupra.
  18. Topiti ciocolata si puneti cate 1 lingurita de ciocolata topita din loc in loc, in care asezati cate un fruct de sezon.
  19. Este bine ca la taiere pe fiecare bucata de prajitura sa existe fruct prins in ciocolata.
  20. Pofta buna!


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura din bezea si crema de vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura din bezea si crema de vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.