Prajitura cu crema de nuci si rom - Retete Culinare

Prajitura cu crema de nuci si rom


Pentru blat iti trebuie:
  • 7 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lamaie
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 g nuci macinate
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
Pentru glazura iti trebuie:
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri apa clocotita
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita otet.
Pregatesti asa:
  1. Frecati galbenusurile cu zaharul pana cand aceste se dizolva.
  2. Adaugati untul frecat spuma in prealabil.
  3. Puneti si praful de copt stinsi cu zeama de lamaie si faina.
  4. Amestecati pentru omogenizare si coaceti din acest aluat 3 foi pe dosul tavii neunse.
  5. Compozitia se intinde cu un cutit.
  6. Pentru crema fierbeti laptele cu zaharul si turnati-l fierbinte peste nuci.
  7. Adaugati esenta de rom si amestecati ingredientele.
  8. Puneti crema calda intre foile reci.
  9. Pentru glazura amestecati bine ingredientele si cand compozitia este omogena, turnati-o calda peste prajitura, ca sa o puteti intinde usor.
  10. Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de nuci si rom "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de nuci si rom - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.