Caracatita condimentata la gratar - Retete Culinare

Caracatita condimentata la gratar


Iti trebuie:
  • 1 caracatita
  • 50 ml ulei de masline
  • 50  ml ulei din seminte de struguri
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura boabe de piper
  • 50 ml otet de vin
  • 3 foi de dafin
  • 4 boabe enibahar
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Puneti la fiert intr-o oala mare, 5 litri de apa cu 1 lingura de sare, 2 linguri otet, 2 boabe de enibahar, 10 boabe de piper si 2 foi de dafin.
  2. Cand apa incepe sa fiarba in docot, puneti in oala caracatita intreaga.
  3. Tineti-o scufundata 10 secunde, apoi scoateti-o.
  4. Repetati asta de inca 7 ori, apoi lasati-o sa fiarba pana cand se inmoaie.
  5. Taiati tentaculele caracatitei segmente de circa 5cm iar corpul acesteia in bucati mai mari.
  6. Puneti-le pe toate intr-un castron si adaugati uleiul de masline si cel de struguri, otetul ramas, coriandrul, enibaharul, piperul, cateii de usturoi zdrobiti, ceapa taiata julienne, foile de dafin, cimbrul si oregano.
  7. Potriviti de sare si acoperiti castronul cu folie de plastic.
  8. Puneti la frigider pentru 24 de ore.
  9. Scoateti bucatile de caracatita din marinata, scurgeti-le si puneti-le pe gratarul incins.
  10. Frigeti-le pana cand se rumenesc bine pe toate partile si serviti-le stropite cu ulei de masline si zeama de lamaie.
  11. Pofta buna!
Caracatita condimentata la gratar

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Caracatita condimentata la gratar "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Caracatita condimentata la gratar - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.