Tarta cu cirese si nuci - Retete Culinare

Tarta cu cirese si nuci


Pentru aluat iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un varf cutit sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 800 g cirese fara samburi
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita rom
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Pregatesti asa:
  1. Frecati untul cu zaharul si adaugati oul si galbenusurile, treptat, amestecand mereu.
  2. Puneti si sarea, smantana, zaharul vanilat si la urma faina.
  3. Nu framantati aluatul.
  4. Cand ingredientele s-au amestecat si ati obtinut un aluat mai tare, puneti-l la frigider pentru 30 de minute.
  5. Din acest aluat intindeti o foaie cu grosimea de 5 mm cu care puteti imbraca o tava mai mare, de tarta.
  6. Tava de copt se unge cu unt inainte de a pune foaia.
  7. Intepati aluatul din loc in loc si coaceti foaia timp de 20 de minute.
  8. Ca sa creasca uniform, puteti pune deasupra ei o hartie alba si pe aceasta boabe de fasole uscata.
  9. Acestea se elimina cand se scoate tava din cuptor.
  10. Lasati blatul de tarta 5 minute la racit, apoi puneti deasupra ciresele.
  11. Trebuie sa fie un strat compact de cirese, de cel putin 2 degete grosime.
  12. Bateti albusurile spuma, adaugand treptat zaharul si romul, apoi bateti-le pana cand spuma se tine iar bine pe tel.
  13. Puneti nucile treptat si coaja de citrice si amestecati prin rasturnare.
  14. Turnati amestecul peste ciresele din tava, nivelati-l cu o lingura si puneti tava la cuptor, la foc potrivit.
  15. Dupa 20 de minute, reduceti focul si coaceti tarta pana cand incepe sa se rumeneasca.
  16. Pofta buna!
Tarta cu cirese si nuci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu cirese si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu cirese si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.