Placinta cu carne de miel - Retete Culinare

Placinta cu carne de miel


Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 kg carne tocata
  • 750 g ceapa
  • 7 oua
  • 100 g unt
  • 1 cescuta lapte
  • 2 linguri faina de grau
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • oase de miel
  • 100 ml smantana
Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
Pregatesti asa:
  1. Framantati ingredientele pentru aluat, apoi lasati-l acoperit, in repaus.
  2. Caliti 1 ceapa in 2 linguri de unt, adaugati carnea si lasati-o la foc potrivit pana cand incepe sa-si schimbe culoarea.
  3. Puneti sare, scortisoara, piper si stingeti cu 1 cana mare de apa si lasati sa fiarba pana scade sosul de tot.
  4. Taiati restul de ceapa in sferturi si fierbeti-le, cu oase si alte bucati de carne de miel.
  5. Cand s-au inmuiat cepele, faceti din ele un piure.
  6. Amestecati zeama in care au fiert cu lapte si faina, apoi cu piureul de ceapa, ouale bine batute, restul de unt, sare, piper, scortisoara.
  7. Impartiti aluatul in doua bucati egale, intindeti din el 2 foi.
  8. Ungeti o tava cu unt, puneti in tava o foaie, cu marginile rasfrante.
  9. Intindeti umplutura, deasupra puneti smantana, apoi cealalta foaie de aluat.
  10. Presati marginile foii si coaceti placinta la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte, pana cand se rumeneste bine.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu carne de miel "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu carne de miel - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.