Tort aromat cu frisca si capsuni - Retete Culinare

Tort aromat cu frisca si capsuni


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • sirop din apa cu zahar pentru insiropat tortul
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 750 g frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 kg capsuni iti trebuie pentru decor:
  • 50 g ciocolata de menaj
Pregatesti asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si zaharul vanilat, zeama de lamaie si omogenizezi pana se intaresc.
  2. Incorporezi galbenusurile si apoi faina, amestecand de jos in sus.
  3. Tapetezi o tava de tort cu hartie de copt unsa cu unt si torni compozitia.
  4. Nivelezi si introduci compozitia in cuptorul incalzit, apoi o coci la foc potrivit.
  5. Dupa ce s-a copt, tai blatul in doua.
  6. Pui o foaie pe un platou si o insiropezi cu sirop facut din apa cu zahar.
  7. Pui deasupra un strat gros de frisca batuta cu intaritor de frisca, conform indicatiilor de pe ambalaj.
  8. Pui un rand de capsuni spalate si taiate in doua, apoi din nou frisca si peste a doua foaie insiropata.
  9. Imbraci tortul cu frisca, razi ciocolata si decorezi cu capsuni.
  10. Pofta buna!
Tort aromat cu frisca si capsuni

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort aromat cu frisca si capsuni "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort aromat cu frisca si capsuni - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.