Dulceata de nuci - Retete Culinare

Dulceata de nuci


Iti trebuie:
  • 1 1 /2 kg nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 1/2 l apa
  • zeama de la o lamaie
  • 2 cuisoare
Pregatesti asa:
  1. Cureti nucile de coaja verde si, pe masura ce le cureti, le pui in multa apa rece, ca sa iasa amareala din ele si sa nu se innegreasca.
  2. Le lasi in apa 24 de ore, acoperite cu o farfurioara intoarsa (pentru a le mentine scufundarea in apa) si schimbi apa de 3-4 ori in acest timp.
  3. A doua zi, le scurgi de apa si le limpezesti bine.
  4. Pui intr-o cratita zaharul, zeama de lamaie si apa si pui cratita pe foc.
  5. Cand siropul da in clocot, pui nucile si cuisoarele, daca preferi aceste
  6. Lasi la fiert pana cand se leaga siropul, dar nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul.
  7. Pui dulceata rece in borcane.
  8. Pofta buna!
Dulceata de nuci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Dulceata de nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Dulceata de nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.