Tort racoros cu lamaie si frisca - Retete Culinare

Tort racoros cu lamaie si frisca


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de lamaie
Pentru crema iti trebuie:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri cu faina
  • 250 g margarina
  • 1 esenta de lamaie
Pentru decor iti trebuie:
  • 500 ml frisca
Pregatesti blatul asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Bati spuma are albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi jalbenusurile frecate spuma cu zaharul si cu zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si, la urma, faina in ploaie.
  3. Amesteci cu lingura de lemn, ca sa nu se lase albusurile.
  4. Coci blatul la foc potrivit 35-40 minute intr-o forma dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.
Pregatesti crema asa:
  1. Amesteci bine ouale cu zaharul, faina si laptele (cu telul), pana devine pasta si o pui la foc mic pana se ingroasa.
  2. Lasi crema putin la racit, adaugi esenta de lamaie, iar cand e racita toata compozitia, adaugi margarina.
  3. Frisca o bati spuma tare cu mixerul.
  4. Blatul copt si racit il tai in trei parti, pe care le insiropezi cu sirop (zaharul il caramelizezi apoi adaugi apa si lasi pe foc pana se topeste zaharul si mai apoi dai la racit), fiecare foaie insiropata o ungi cu crema, apoi cu un strat de frisca, iar la final, ornezi tortul dupa preferinta.
  5. Pofta buna!
Tort racoros cu lamaie si frisca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort racoros cu lamaie si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort racoros cu lamaie si frisca" Tort racoros cu lamaie si frisca - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
barda Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi Fara nota
cred ca buna aceasta reteta




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.